HTML

tippek-trükkök az informatika tanításában

Ezen az oldalon az informatikatanítás legapróbb részleteiről és globális kérdéseiről lesz szó. Vagyis mindenről ami a tantervekből, tanmenetekből kimaradt, a LÉNYEGRŐL.

Friss topikok

  • Kovácsné Helga: Kedves Blogíró! Nagyon tetszenek az írásaid. Szívesen cserélnék veled tapasztalatokat. Sajnos nem ... (2016.02.23. 09:27) Protokollok 5. osztályban?!
  • törzsmókus: @gombszemu: köszkösz :) (2016.01.28. 12:39) Informatikaóra az udvaron
  • filmkiller: lehet nem jó helyre írok de bárhova írtam ezzel kapcsolatban az illetékesek nem válaszolta. mivel ... (2012.12.01. 15:27) iPod cumilánccal
  • gombszemu: Végre sikerült megoldani a problémát. Feltettem egy másik szerverre is a programot: vidga.extra.hu... (2008.09.19. 21:42) "Gépelni tanulok!" kurzus az egyetemen
  • gombszemu: Valószínű igazad van. Passzol a képbe! A kivül-belül szürkeség még azt is indokolja, hogy miért le... (2008.04.21. 12:27) Suliban kitűnő - életből bukik. De miért?

Linkblog

"Az ördög a részletekben rejlik"

2007.10.08. 13:33 gombszemu

Ha az ördög nem a részletekben lakozna, akkor a "lakberendezés" véget is érne ott, hogy az építészt eldöntötte, hogy hol a háló, hol a spájz és a nappali. Egy tervrajzra ritkán mondja az ember, hogy "jaj, de szép", ellentétben a szép színes lakberendező újsággal, amiben a színek, a formák és a hangulatok is hatással vannak ránk. Egy üres tervrajzzal a kezünkben el kell határoznunk, hogy milyen vezérelvek alapján, milyen stílusban és hogyan valósítjuk meg álmaink lakását. A főbb irányvonalak mellett a legnagyobb jelentősége a részleteknek van. Például megismétlődik-e még egyszer valahol ugyanaz a szín vagy sem? Az ördög a pici apró részletekben lakozik.

Amikor elkezdünk tanítani - formálisan nézve - csak egy üres tanmenet van a kezünkben. Ezen az oldalon - előzetes tervek szerint - olyan informatikatanítással kapcsolatos részletek, ötletek, tippek-trükkök fognak megjelenni, amik segítik elképzelni, berendezni, "lakásunkat". Megismerni, kideríteni azt, hogy mit szeretnénk elérni, mit szeretnének diákjaink. Mi az, ami tetszik és célunk, mikor érezzük jól magunkat egy osztályban egy közösségben. Biztos lesz majd szó különböző módszerekről is, amiket tetszés szerint ki lehet próbálni, lehet módosítani kísérletezni velük. Alapvetően nem drasztikus, és költséges módszerekről, pl. "cseréljük fel a fürdőt és a hálót" inkább az ördögöt fogjuk keresni a részletekben :) Röviden megfogalmazva: ez az oldal egy "színes-szagos lakberendező újság" tanároknak.

Első kísérlet: mossuk le - akár otthon, akár az iskolában - a konnektorokat és kapcsolókat (természetesen csak enyhén nedves ronggyal, ügyelve a ....).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://informatikatanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr75190088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanger 2007.10.09. 05:50:29

hát rajta! alig várom.
talán akkor működik jól egy blogoldal, ha van körülötte közösség. ha nem te akarod "elmondani", hanem a közöséget kéred, hogy határozza meg a gondolatait. ossza meg egymással. és te csak keretet adsz hozzá. moderálod, meg felveted a témát. tematizálod. gyűjtőt csinálsz.
nagyon fontos, hogy most pláne az elején sokat és színeset írj. most jönnek ide az emberek megnézni, hogy milyen ez az új blog.

gombszemu 2007.10.09. 18:31:14

Teljes mértékben egyetértek.
"Álmaim blogja" pont ilyen lenne, mint leírtad. Ennek megfelelően igyekszem "sok színeset" írni :)
süti beállítások módosítása